Zvijezde vodilje – Novogodišnji party za svu djecu

U okviru projekta Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE  “Zvijezde vodilje“, u saradnji s KJU Odgojni centar Kantona Sarajevo, 24.12.2022. godine organizovana je novogodišnja zabava u prostorijama Službe za zbrinjavanje djece u stanju potrebe za svu djecu s kojom se volonteri i volonterke druže. Novogodišnja zabava organizovana je u cilju druženja i opuštanja, pjevalo se i plesalo, igralo društvenih igrica kako bi što zabavnije proveli dan. Također, fokus je stavljen i na zdrave namirnice koje djeca trebaju konzumirati pa su volonteri i volonterke pripremili voćne salate, mnoštvo zdravih grickalica i voćnih sokova. Naravno, neizostavan dio svakog novogodišnjeg party je i Djed Mraz ili u našem slučaju Djeda Mrazica kao i paketići koji uvijek vrate osmijeh na lice djeci.

Volonterka, Djeda Mrazica Merjem Alić: Nisam mislila da će djeci mnogo značiti to što sam ja Djed Mraz, posebno jer je očito bilo da sam žena ali su imala toliki sjaj u očima i sreću što me mogu zagrliti pa su se vraćali i po nekoliko puta do mene da se slikaju i samo nešto da mi kažu. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo gdje sam uspjela da razveselim djecu, da se igramo, plešemo i pravimo čestitke, smatram da sam ispunila zadatak i da je djeci bilo jako lijepo kao i meni i da će im ostati dugo u sjećanju.”

🤝 Ovom prilikom se zahvaljujemo Udruženju NARKO-NE što su stalni i veoma dragi prijatelji Centra i što se svojim akcijama u Službi za zbrinjavanje djece u stanju potrebe svake godine trude uljepšati novogodišnje praznike i boravak najjosjetljivijoj kategoriji korisnika Centra! 🥳🎅🎄
“Sigurnost se neće sama dogoditi, to je rezultat zajedničkog dogovora i društvenog ulaganja. Dugujemo to našoj djeci, najvrjednijem resursu našeg društva, život bez nasilja i straha.”
– Nelson Mandela