Socijalni program – “Prevencija neprihvatljivih oblika ponašanja”

Sa današnjim danom, okončane su realizacije radionica za učenike devetih razreda JU OŠ “Zajko Delić” i učenike drugih razreda JU “Srednja elektrotehnička škola Sarajevo” u okviru Socijalnog programa “Prevencija neprihvatljivih oblika ponašanja”.

U JU OŠ “Zajko Delić” tema radionice bila je “Moj uzor”

Voditeljica radionice bila je Aldijana Čekić, šefica Službe za dijagnostiku i opservaciju, a kovoditelji Anisa Balić i Matej Dužnović, studenti druge godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu na odsjeku za pedagogiju.

U JU “Srednja elektrotehnička škola Sarajevo” održana je radionica na temu “Vršnjačko nasilje, uzroci vršnjačkog nasilja”

Voditeljica radionice bila je Sanela Panjeta, šefica Službe za preventivni rad, a kovoditelji Amina Rizvić i Adna Jusufspahić, studentice druge godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu na odsjeku za pedagogiju.

Učenici su pokazali visok stepen znanja i motivacije za rješenje datih situacija. Pohvalili su teme, te izrazili želju da saznaju više o radu Odgojnog centra.
Realizacijom ovih radionica su okončane aktivnosti iz oblasti primarne prevencije.
U narednom periodu započeće se sa drugim ciklusom Programa, koji obuhvata obuku studenata i praktičnu realizaciju aktivnosti iz oblasti sekundarne prevencije, što podrazumijeva rad sa korisnicima Centra uključenim u realizaciju indivualnih preventivnih programa.
Ove aktivnosti trajaće do kraja 2022.godine
🤝 Ovim putem se zahvaljujemo na saradnji Stručnim službama JU OŠ “Zajko Delić” i JU “Srednja elektrotehnička škola Sarajevo”, kao i razrednicima odjeljenja koja su bila obuhvaćena programskim aktivnostima.