Socijalni program – Dodjela zahvalnica

Dana 06.03.2023.godine u prostorijama Multimedijalne sale Kantona Sarajevo, upriličena je dodjela zahvalnica  svim učesnicima Socijalnog programa, koji je realizovan u prethodnom polugodištu.

Socijalni program je obuhvatao rad na području primarne i sekundarne prevencije neprihvatljivih ponašanja kod maloljetnika.

Ono što predstavlja kurozitet u radu u ovoj oblasti jeste činjenica da je program realizovan u saradnji sa Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, čime je obezbijeđena realizacija praktične nastave  kroz direktan angažman sudenata predagogije.

Program je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo i Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

U zaključnim izlaganjima izraženo je krajnje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima od strane svih aktera koji su bili intenzivno uključeni u realizaciju programskih aktivnosti.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na učešću i realizaciji Socijalnog programa resornom Ministarstvu, Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, kao i Filozofskom fakultetu u Sarajevu, te osnovnoj školi “Zajko Delić” iz Vogošće i Srednjoj elektrotehničkoj školi Sarajevo.