Konferencija „Zaštita sigurnosti djece i mladih u ustanovama u Federaciji BiH“

Dana 28.11.2023. godine, u organizaciji SOS dječija sela Bosna i Hercegovina, održana je stručna konferencija “Zaštita sigurnosti djece i mladih u ustanovama u Federaciji BiH”

Organizacija SOS Dječija sela BiH je organizacija koja pruža alternativni oblik brige djeci i mladima bez roditeljskog staranja, kontinuirano radi i na osnaživanju porodica u zajednici, ali i jačanju partnerstva između nadležnih institucija i drugih aktera, kako bi se uspostavile adekvatne politike koje će svojom primjenom prevenirati, smanjiti i rješavati slučajeve nasilja nad djecom u brizi i djecom koja odrastaju u porodicama porijekla u zajednici.

Na konferenciji su učestvovali stručnjaci iz oblasti socijalne i dječije zaštite, obrazovanja i zdravstva te predstavili mehanizme djelovanja u obezbjeđenju sigurnosti i prevenciji nasilja djece i mladih u ustanovama u Federaciji BiH.

Ispred KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo”, konferenciji su prisustvovale Sanela Panjeta, šefica Službe za preventivni rad i Enisa Bičo, stručni saradnik-odgajatelj.